Průzračně čistá voda v bazénu je základ úspěchu

Snem snad každého majitele bazénu je dokonale čistá a průzračná bazénová voda bez jakékoliv námahy či práce. Jenže úplně bez práce to prostě nejde. O bazén a hlavně o bazénovou vodu je potřeba pečovat a udržovat ji ve vysoké kvalitě. Pokud ovšem používáte správné přípravky k tomuto účelu určené, tak máte vyhráno. Základem vybavení každého majitele bazénu je tester ph a chloru. Tento malý, ale velmi důležitý pomocník Vám hodně usnadní péči o bazénovou vodu.

udržovaný bazén

Už při prvním napouštění Vašeho bazénu byste měli zkontrolovat PH vody, protože tento faktor ovlivňuje spoustu dalších věcí. Pokud jsou hodnoty nízké, může se stát, že chlorové přípravky nebudou dostatečně fungovat, a že se Vám ve vodě začnou množit bakterie a řasy, pokud jsou hodnoty vysoké, mohou způsobovat poškození kovových částí bazénu rzí. A právě proto je velmi důležité sledovat hodnoty tohoto faktoru už od prvního napouštění bazénu. Dále, jak jste již uhodli, je důležité sledovat obsah chloru ve vodě. Ten působí ve vodě jako taková dezinfekce a díky němu se ve vodě nemohou množit bakterie a řasy a další potvůrky, které by pak znemožňovali koupání.

koupající se děti

Takže, jak tedy vidíte, tester pro pravidelnou kontrolu bazénové vody je opravdu velmi důležitým pomocníkem. Tuto kontrolu byste měli provádět každý týden a to po celou koupací sezónu, v případě vysokých teplot a většího využívání bazénu, provádějte kontrolu častěji. V naší široké nabídce najdete testery jak v kapkovém, tak i tabletovém či proužkovém provedení. Můžete si vybrat typ, který nejvíce vyhovuje Vašim požadavkům, a který se Vám lépe používá. Nezapomeňte se dobře zásobit také dostatečným množstvím přípravků bazénové chemie a využijte také pomoc z řad příslušenství k bazénu a usnadněte si tak péči o Váš bazén, ať si pak už jen v klidu můžete užívat vodních radovánek.